Sockor stickade på LK-150

Tillbaka till stickbeskrivningssidan

Tillbaka till första sidan om stickmaskiner

sockor i blått

Sockor stickade på LK-150 i garnet Crazy. (LK-150 är en mellanstickare med 6,5mm mellan nålarna)

Material: 2 nystan Crazy (100 gr)

Passar storlek 40, men är lätt att ändra. Gör foten kortare eller längre som önskas. Jag har också en gång gjort en extra bred socka för fot i gips genom att använda några 58 nålar.

 Ben:

Gör en snabbuppläggning över 54 nålar med restgarn och sticka några varv. Skjut därefter ut alla nålarna i D-läge och lägg upp med e-metoden i arbetsgarnet.

Maskstorlek 3. Sticka några varv och skjut sedan fram nålar för att forma 2x2 ribb (se instruktionsboken för närmare instruktioner). Första gången brukar vara svårast sedan kan man utan vidare sticka 10 varv i taget.

Sticka ribb genom omformning av maskor i 25 varv (eller valfritt). Därefter slätstickning till totalt 40 varv (valfritt här med).

Häl:

Ställ släden på höger sida av bädden. Maskstorlek 2,5. Skjut nu ut hälften av nålarna i arbete längst till vänster till D-position och ställ in släden på delstickning. Hälen formas nu genom att du för ut en nål på samma sida som släden står på till D för varje varv. Fortsätt så varje varv tills det är 9 nålar kvar i arbetsposition. Vänd sedan och sätt en nål tillbaka i arbetsläge på motsatt sida av släden tills alla är tillbaka i arbete igen. Sluta med släden till höger

Viktigt ! Det är mycket viktigt att hänga vikter på hälmaskorna och flytta upp dem ofta. Annars har hälmaskorna en tendens att hoppa av.

Fot : Varvräknaren på 000. Ställ om släden till vanlig stickning igen. Maskstorlek 3. Sticka 38 varv.

Häl : Stickas exakt lika som hälen. Maskstorlek: 2,5 När alla maskor är tillbaka i arbete igen sticka ytterligare ett varv. Sticka sedan med restgarn ca 6 varv.

Avslutning: Sy ihop tån med maskstygn från antingen rätan eller avigan. Var noga med att du också syr upp likadant, dvs syr så att det bildas räta eller aviga maskor beroende på vilken sida du syr från. Det här blir en helt osynlig söm. Sy sedan ihop vid sida med den metod du önskar. Här brukar det inte vara så farligt med en söm. Ta av restgarnet både från tån och upptill innan du syr ihop sidan men efter att du sytt ihop tån.

Sticka nästa socka : Sticka nästa socka på samma sätt men lägg häl och tå på höger sida istället.

Beskrivningen är skapad av Nina Mohss och är baserad på en rad sockbeskrivningar som flyter runt på internet. Uppge källa om du vill citera min beskrivningen!