Enkla resårstickade pulsvärmare.

Tillbaka till sidan med stickbeskrivningar.

Tillbaka till förstasidan om stickmaskiner.

Pulsvärmare på en arm

 

Dessa pulsvärmare är enkla att sticka och det går på nolltid när man fått alla inställningar klart för sig. De är underbart varma och sköna.

Puslvärmare i alpacka

För standardstickmaskin med resårbädd. Jag har stickat på Silver Reed 580 med resårbädd SRP 60N

Material: 1 nystan Drops alpacka eller Indicita från Naturgarn. (Detta räcker till 3 muddar, det vill säga av 2 nystan får man 3 par muddar. (Indicita finns också att köpa på kon 250 gr. Räcker till många par muddar.)

Maskstorlek: 5/5 . Resårbädden ska stå på H 6 efter upppläggningsvarven.

Resårbädden ska stå på H5. Lägg upp 2x2 ribb för medeltjockt garn (enligt min instruktionsbok) genom att dra fram 2x1 maska till arbetsläge på huvudbädden 28-0-28. På resårbädden skjuts 2x1 nål fram med början 1 nål till vänster om den yttersta på huvudbädden. På högersidan skall yttersta nålen vara på huvudbädden.

Sticka första varvet med maskstorlek 0/0 och häng vikter. Sticka därefter 3 cirkelvarv enligt instruktisboken till din resårbädd.

Sätt resårbädden på H6. Varvräknaren på 000. Sticka 60 varv resår. Sätt resårbädden på P och flytta över resårbäddens maskor till huvudbädden. På några nålar kommer det att bli fler än en maska. Maska sedan av löst. Jag maskar av med överföringsverktyget och lägger maskorna bakom gallret. På det sättet blir avmaskningen lösare och det man redan maskat av hänger kvar. Dra igenom sista maskan och klipp av garnet så att du får en ca 3 decimeter lång ände. (Den används till att sy ihop mudden) Ta av vikter och lyft av stickningen.

visar sömen på mudden. Klicka på bilden om du vill se en större bild.

Sy ihop: Lägg kanterna omlott och sy ihop med efterstygn. Fäst lösa trådar.

Sticka en till likadan och ditt par med pulsvärmare är klara.

Beskrivning: Nina Mohss (november 2007)

Uppge källa om du vill citera min beskrivningen!